Gotland

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. . Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DSC_0053

Närsholmens naturreservat och Närs fyr

En av Gotlands bästa fågellokaler med rikt växt och fågelliv. Närsholmen med Närs fyr är ett säreget landskap med glest stående buskar och träd, nästan som en ”savann”. Området har under lång tid använts som betesmark vilket starkt har satt sin prägel på växtligheten. 

dagens_bild_100_narsholmen_fyr_DSC4352

Herta badplats

är en barnvänlig och långgrund sandstrand. Badplatsen klassas som ett EU-bad. Det finns en gummimatta så att man kan ta sig hela vägen till vattnet om man har rullstol, barnvagn eller rollator. För den som vill få ett snabbt dopp finns en trappa på högra pirarmen i fiskeläget.

dagens_bild_100_narsholmen_fyr_DSC4352

Gålrums gravfält

Platsen Gålrum har använts från 1 500 f Kr och till vår tideräknings början. Gravfältet består av många stensättningar, åtta skeppssättningar, fem gravhögar och en bildsten. De flesta gravarna är från järnåldern men här finns även fynd från bronsåldern.

dagens_bild_100_narsholmen_fyr_DSC4352

Folhammars naturreservat

I Folhammar naturreservat finns ett vackert raukfält. Raukfältet är ca 500 meter långt och raukarna är upp till sex meter höga. Raukarna är uppbyggda av revkalksten som är rik på fossil. Den gotländska berggrunden är till stor del uppbyggd av korallrev som bildades för 430 miljoner år sedan. För den som vill, vila benen och njuta av utsikten lite längre, finns bord med bänkar utställda.

dagens_bild_100_narsholmen_fyr_DSC4352

Grogarnsbergets naturreservat

är en av Gotlands naturskönaste platser som finns mellan Katthammarsvik och Herrvik. Bedårande utsikt, från det 30 meter höga berget, över Östergarnslandet och ön Östergarnsholm. Här finns ett rikt växt- och fågelliv. På Grogarnshuvud finns resterna efter Gotlands näst största fornborg, troligtvis uppförd under senare delen av järnåldern 500 f.kr-1050 e.kr.  Mellan Grogarnsberget och Herrvik slingrar sig en smal grusväg, med vacker utsikt, längs kusten.

dagens_bild_100_narsholmen_fyr_DSC4352

Golf

Närs golfbana är en naturbana nära havet, ca 7 km från Strandakar. Banan är omväxlande med en känsla av skotsk hedbana. nargk.se

Gumbalde golfbana är en 18-håls parkbana i Stånga, 11 km från Strandakar. gumbalde.se

dagens_bild_100_narsholmen_fyr_DSC4352

Medeltida kyrkor

Det finns 92 medeltida kyrkor som fortfarande är i bruk på Gotland. Inom 20 minuters bilväg från Strandakar kan ni t ex nå Lau, Lye, Stånga, Garde, När och Rone kyrkor.

dagens_bild_100_narsholmen_fyr_DSC4352

Tomtbod fiskeläge

är ett av de mest välbevarade fiskelägena på Gotland. Tomtbod fiskeläge består av ett 30-tal bodar i sten eller trä. Förr var det bönder, från Burs men även grannsocknarna, som fiskade då födan till stor del bestod av fisk. Numera bedrivs inget yrkesfiske utan endast fritidsfiske i Tomtbod.

dagens_bild_100_narsholmen_fyr_DSC4352

Stavgard

är ett fornminnesområde vid Bandelundaviken. Här finns en fin natur- och kulturstig och en järnåldersgård.  Här finns bl a en rekonstruktion av vikingatida hus såsom Bandelundahuset , Bautastenen som den första silverskatten hittades 1975 i närheten av och lite längre bort Vanges Gårdsmuseum.  Läs mer på stavgard.se

dagens_bild_100_narsholmen_fyr_DSC4352

Uteritt på islandshäst

Gryningssol Raufi islandshästar drivs av Lisa och Kave Raufi. Tidiga morgonturer till häst. En magisk upplevelse utöver det vanliga. Grupper om högst 5 personer. Möts kl 02.00 på natten och gör iordning hästarna inför ridturen. Med frukost nedpackad i sadelväskorna beger sig ryttarna sakta ut i natten och ner mot havet. Vi rider i tystnad. Här är en chans att vara en stund med sig själv, att andas och lyssna på alla ljud runt omkring. Deltagarna rider ut i havet (Lausviken) och möter soluppgången. Magiskt! Lau Bönde 100, Ljugarn. https://gryningssol.ridturergotland.se/kontakt/

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Shopping Basket

Öppettider

Vi har öppet
fredagar från 17,
lördagar från 12 och
söndagar 12-16.
 
Utökade öppettider under Kristi Himmelfärdshelgen
torsdagen den 9 maj från 12,
fredagen den 10 maj från 12,
lördagen den 11 maj från 12 och söndagen den 12 maj 12-16.

Konferens på strandakar

Låt oss skräddarsy er konferens på Strandakar. En konferens på Strandakar ger er möjlighet att vara produktiva i en ostörd miljö samtidigt som ni kan ladda batterierna. Vi har aldrig mer än ett konferenssällskap åt gången för att kunna ge er vår bästa service. Vi kombinerar mat och dryck efter era önskemål och ger gärna förslag på olika aktiviteter.

intresseanmälan

Bröllop på strandakar

Vår unika miljö ger fantastiska förutsättningar för ett perfekt bröllop.
Ett bröllop på Strandakar förenar säsongens ljuvliga smaker i kärlekens tecken. För er som önskar kan vi arrangera vigselakten på vår underbara innergård. Vi skräddarsyr en lösning enligt era önskemål för att det ska bli den finaste dagen i ert liv.

intresseanmälan