Vår vision

Strandakar Hotell & Restaurang skall ge fastboende, sommarboende och tillfälliga besökare en möjlighet till rekreation, god mat och rofyllt boende i vacker natur på den lugna östra sidan av Gotland, genom att etablera en funktionell restaurang och ett hotell. Hotellet är i gotländsk byggnadsstil i modern tappning. Strandakar skall bidra till upplevelseturismen genom att erbjuda aktiviteter som kan bidra till besökarnas välbefinnande och hälsa.

Vi upprätthåller miljövänliga standarder även om vi valt att inte certifiera oss. Vi har egna solpaneler som ger oss miljövänlig energi. Hela Strandakar värms upp med bergvärme och vi har ett eget reningsverk för avloppsvattnet.

Strandakar Hotell & Restaurant ägs och drivs av Strandakar AB. Hotellet byggdes i egen regi år 2015 – 2018. Vi öppnade 2018 och du hittar oss på Gotlands östra kust på vägen till Herta/Hörte badplats.

Hjärtat bakom Strandakar

Charlotte har tillbringat alla somrar sedan 1965 på Gotland och sedan 1967 har hon tillbringat dem i När. Lars blev förälskad i ön när han följde med Charlotte hit 2001. Sedan 2005 har paret Criwall bott permanent i sitt tidigare sommarhus i När.

Även om Lars och Charlotte stortrivdes saknade de någonstans att träffa vänner och att få god mat i närheten utan att själva få stå i köket. Planerna på ett lantligt värdshus tog tidigt form och letandet tog dem både runt Gotland och till olika platser på fastlandet. Men deras hjärtan klappade för När med den vackra naturen och lugnet och stillheten.

Här kan de ladda sina batterier och njuta i fulla drag. Så varför inte bygga något nytt och låta andra njuta av det de själva älskar? Resultatet blev Strandakar Hotell & Restaurang. Det traditionellt gotländska i samklang med modern arkitektur och materialval.

2017 kom kökschefen Andreas Hedman med i bilden och tillsammans driver Lars, Charlotte och Andreas ett hotell med två restauranger som de själva vill besöka.

Ett hotell blir till

Shopping Basket

Öppettider

Bistron har öppet
måndag och onsdag – fredag från 16,
lördag och söndag från 12.
På tisdagar har vi grillkväll från 17.
 
Restaurangen serverar femrätters avsmakningsmeny
onsdag – måndag från 17.
 

Konferens på strandakar

Låt oss skräddarsy er konferens på Strandakar. En konferens på Strandakar ger er möjlighet att vara produktiva i en ostörd miljö samtidigt som ni kan ladda batterierna. Vi har aldrig mer än ett konferenssällskap åt gången för att kunna ge er vår bästa service. Vi kombinerar mat och dryck efter era önskemål och ger gärna förslag på olika aktiviteter.

intresseanmälan

Bröllop på strandakar

Vår unika miljö ger fantastiska förutsättningar för ett perfekt bröllop.
Ett bröllop på Strandakar förenar säsongens ljuvliga smaker i kärlekens tecken. För er som önskar kan vi arrangera vigselakten på vår underbara innergård. Vi skräddarsyr en lösning enligt era önskemål för att det ska bli den finaste dagen i ert liv.

intresseanmälan